Ændring af alm. Bestemmelser

21. oktober 2021

Ændring af Almindelige bestemmelser for fjernvarmeforsyning

Aars Fjernvarme ændrer pr 1. februar 2022 de almindelige bestemmelser for fjernvarmeforsyning grundet behov for digital kommunikation. I henhold til EU-reglerne er Aars Fjernvarme forpligtet til at oplyse om energiforbrug jf.BEK nr 2251 af 29/12/2020 - Bekendtgørelse om energivirksomheder og bygningsejeres oplysningsforpligtelser overfor slutkunder om energiforbrug og fakturering m.v. Dette betyder at der er behov for at kunne kommunikere med forbrugere på billigst mulige måde. Der skal udsendes information om at kunne tilgå forbrugsoplysninger 7 gange årligt i fyringssæsonen. På den baggrund ønsker vi at kunne benytte os af mail og sms, hvorfor der ændres i Aars Fjernvarmes almindelige bestemmelser punkt 1.5 (se nedenfor).

Punkt 1.5
FORBRUGEREN er, med mindre FORBRUGEREN er undtaget for krav om digital kommunikation, forpligtet til at sikre, at VÆRKET under hele aftaleforløbet er underrettet om en gyldig mailadresse og et gyldigt mobilnummer som kan anvendes til al nødvendig kommunikation mellem VÆRKET og FORBRUGEREN. FORBRUGEREN er forpligtet til straks at ajourføre mailadresse og telefonnummer overfor VÆRKET eller VÆRKETs repræsentant, såfremt disse ændres.
Nødvendig kommunikation mellem SELKABET og KUNDE er al kommunikation, der vedrører aftalen om levering af fjernvarme og evt. andelshaverskab i VÆRKET, herunder fremsendelse af oplysninger om driftsforhold, aftaler, faktureringsoplysninger, faktura, årsopgørelser, gebyrer, lukkevarsler, indkaldelse til generalforsamling, Fjernvarmens dag m.m.
Gyldig mailadresse og gyldigt mobilnummer på FORBRUGEREN kan også benyttes, hvis der er behov for kommunikation via sikker mail, hvis reglerne om bl.a. GDPR fordrer dette.
FORBRUGEREN er forpligtet til at tilslutte sig en digital postkasse f.eks. e-Boks, hvis VÆRKET benytter sig af en digital postudbyder.
FORBRUGEREN er forpligtet til at gøre VÆRKET opmærksom på, hvis FORBRUGEREN er undtaget for digital kommunikation.